Klub chovatelů teriérů

Články & aktuality

Příspěvky x seznam chovných psů

03.01.2024, Vladimíra Tichá

seznam chovných psů je vázán na příspěvky

Dobrý den ,

množí se dotazy na to proč určitý pes zmizel ze seznamu chovných psů na webu klubu. Dovoluji si připomenout ustanovení Organizačního a zápisního řádu , který říká že:"Do seznamu chovných psů na webu KCHT budou zařazeni pouze psi v majetku členů KCHT. Pokud má pes více spolumajitelů, bude na webu KCHT uveden pouze v případě, že jsou všichni spolumajitelé členy KCHT ".  Stanovy KCHT k tomu mají také co říci a uvádí, že členský příspěvek na určitý rok je třeba zaplatit do 31.12. roku předchozího.  Není-li členský příspěvek do tohoto data uhrazen, členství automaticky končí. Pokud tedy majitel chovného psa nezaplatil do 31.12.2023 členský příspěvek na rok 2024, jeho pes ze seznamu chovných psů na webu klubu zmizí.

Stanovy dávají těm, kdo nezaplatili včas možnost, bez nutnosti platit nejen členství ale znovu i zápisné , uhradit členský příspěvek do 31.1. To ale neznamená, že členství 31.12. neskončilo. Pokud by měl někdo strach, že nezaplacením členského příspěvku chovnostjeho psa skončila, nemusí se bát.  Je-li pes chovný, tím, že jeho majitel není členem našeho klubu, chovnost neztrácí, jen není prostřednictvím webu inzerován. Stručně řečeno "členství v klubu nemá vliv na využití psa v chovu".

Pokud tedy váš pes ze seznamu zmizel, nezlobte se na klub, ale ověřte si, zda jste členský příspěvek řádně uhradili. Pokud ne, udělejte to a pes se na web obratem vrátí.

Placení členských příspěvků se netýká jen majitelů chovných psů. Pokud chovatel žádá o krycí list, musí být členem klubu nebo musí mít s klubem uzavřenou Smlouvu o poskytnutí chovatelského servisu.  Pokud chovatel nezaplatil do 31.12.2023 členský příspěvek, nemůže mu poradce chovu pro plemeno vystavit krycí list, protže chovatel přestal být členem KCHT. Jsou pak dvě možnosti. Chovatel může členství rychle doplatit nebo, pokud již členem KCHT nechce být, může se obrátit na hlavního poradce chovu a uzavřít jeho prostřednictvím výše uvedenou smlouvu.

                                                              Vladimíra Tichá

Zpět na aktuality

Tento web používá soubory cookies,

a to jen ty nezbytné pro správné fungování.

Souhlasím