Klub chovatelů teriérů

Články & aktuality

Šampion šampionů 2021

17.01.2022, Vladimíra Tichá

šampioni v TOP Hotelu Praha

V sobotu 15. ledna 2022 proběhla soutěž Šampion šampionů 2021. Tradičně ji hostil Top Hotel Praha a přihlásilo se 272 psů a fen. Byl to zatím největší počet v historii a vládly trochu obavy, že prostory Top Hotelu nebudou tak velkému náporu stačit. Díky ohleduplnosti účastníků ale k žádným strkanicím nedošlo a každý si našel své místo. Soutěž probíhala stejně jako v posledních letech. Napřed se v prvním kole vybíral určený počet psů, tedy podle přihlášených 8,16 nebo 32. Pro druhé kolo si soutěžící vylosovali čísla a pak nastupovali stále ještě v rámci své skupiny po dvojicích. Připraveny byly dva koberce – zelený a červený a rozhodčí měli k dispozici pálky ve stejných barvách. Vždy zvedli tu barvu koberce, z kterého chtěli psa poslat do další soutěže. V každé skupině se vyhlašovalo pořadí prvních čtyř psů a vítěz postupoval do závěrečného finále. Stupně vítězů byly připraveny pro 3 psy. Pořadí na nich bylo následující:
ABSOLUTNÍ VÍTĚZ ŠAMPIONA ŠAMPIONŮ 2021 Aljašský malamut U Can Expect To Be Free Shamanrock , 2. místo ŠAMPIONA ŠAMPIONŮ Irský setr Experience Elimar Doubrava a 3. místo ŠAMPIONA ŠAMPIONŮ Kerry blue terier Statement Wapini Dvomaro .

Teriérů se přihlásilo 26. První kolo posuzoval Leoš Jančík a tak, jak mu pravidla určila, poslal do druhého kola 16 jedinců. Musím všechny teriéry pochválit. Bli krásní, výboprně upravení a výborně předvedení. Měl jsem z nich radost. Třetí místo v FCI sk.č.III obsadila skotská teriérka Katrin Euri-Escot, druhé místo Irish Soft Coated Wheaten Terrier Flare Kní-York z Tržiště a vítězem skupiny teriérů se stal Kerry blue terier Statement Wapini Dvomaro místa z celé soutěže, které obsadil kerry blue teriér Statement Wapini Dvomaro, který se ve finále stal třetím nejkrásnějším psem soutěže. Gratulujeme k úspěchu a děkujeme za neopakovatelnou propagaci teriérů.

Posuzovalo 5 rozhodčích pánové Berchtold Peter /AT, Jančík Leoš /CZ, Schäfer Guido /DE, Václavík Miroslav /CZ, Vondrouš Otakar /CZ. Atmosféra soutěže byla výborná. Fandilo se tak, až to možná některým psům vadilo. Pokud se někdo chce potěšit pohledem na krásné psy, může si pustit na fc ČMKU video. Opravdu to stojí za to. Výsledky soutěže jsou k dispozici na webu ČMKU.
Vladimíra Tichá

Zpět na aktuality

Tento web používá soubory cookies,

a to jen ty nezbytné pro správné fungování.

Souhlasím